19/35
  • Pages
  • Editions
01 ZORLU DERGİ 73
02 İÇİNDEKİLER
03 ZORLU HOLDİNG - SAİDE ZORLU
04 ZORLU HOLDİNG - MEHMET ZORLU
05 ZORLU HOLDİNG - AKILLI HAYAT 2030
06 ZORLU TEKSTİL - GLOBAL COMPACT
07 VESTEL - VESTELCELL
08 ZORLU ENERJİ - ENERJİMİZ GELECEĞİMİZ ÖDÜLÜ
09 ZORLU HOLDİNG - DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
10 ZORLU TEKSTİL - ZORLUTEKS AR-GE 250
11 VESTEL - ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİLER
12 ZORLU ENERJİ - OEDAŞ STAJ PROGRAMI
13 ZORLU HOLDİNG - SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 101 EĞİTİMİ
14 ZORLU TEKSTİL - KORTEKS AR-GE
15 VESTEL - BİO BUZDOLABI
16 ZORLU ENERJİ - KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜ
17 ZORLU CENTER - YEŞİL ENERJİ
18 JULES VERNE - KURUMSAL SEYAHAT
19 ZORLU HOLDİNG - EŞİT Bİ'HAYAT ATÖLYESİ
20 ZORLU TEKSTİL - YENİ ÜRÜN GAMI
21 VESTEL - PROJELER
22 ZORLU ENERJİ - İTÜ GÜNEŞ ARABASI
23 ZORLU HOLDİNG - ROBOTİK TAKIMLARINA DESTEK
24 VESTEL - SANAT ATÖLYESİ
25 ZORLU ENERJİ - RESİM VE ŞİİR YARIŞMASI
26 ZORLU CENTER - SOCIAL MEDIA AWARDS
27 ZORLU PSM - VESTEL PSM RADYO
28 ZORLU ENERJİ - ZES
29 ZORLU ENERJİ - İTÜ ELECTRIC VEHICLE
30 VESTEL - ROAD RUNNER TEAM
31 JULES VERNE - YÜRÜYÜŞ ROTALARI
32 ZORLU PSM - VESTEL AMFİ
33 ZORLU CENTER - EATALY
34 ZORLU CENTER - RAFFLES ISTANBUL
35 ENGLISH SUMMARY

Zorlu Holding’den

“Eşit Bi’Hayat” atölyesi

Zorlu Holding, Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda çeşitlilik ve kapsayıcılık bakış açısıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini bir kurum kültürü haline getirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hayatın her alanında eşitliği sağlamak için çalışan Zorlu Holding, Eşit Bi'Hayat yaklaşımı doğrultusunda, eğitmen Ebru Nihan Celkan öncülüğünde uzmanlığı insan kaynakları, iletişim, pazarlama alanında olan çalışanları ve ilgili başlıklardaki iş ortaklarına yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi düzenledi.

Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda başlattığı sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından birini de toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı oluşturuyor. Kapsayıcılık ve çeşitlilikten beslenen daha iyi bir geleceğin ancak hayatın her alanında eşitliği yakalamakla mümkün olabileceğine inanan Zorlu Holding, çalışanları ve paydaşları arasında bir paylaşım platformu yaratmak ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla, Eşit Bi’Hayat yaklaşımı kapsamında atölye çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Toplumsal cinsiyet farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan eğitmen Ebru Nihan Celkan öncülüğünde gerçekleştirilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’ne Zorlu Grubu’nun Kurumsal İletişim, Pazarlama İletişimi ve İnsan Kaynakları ekiplerinin yanı sıra değerli iş ortakları olan ajansları da katıldı. Kurum içinde ve tüm Zorlu Holding paydaşlarıyla iletişimin ve söylemin daha eşit bir dünya hayaline giden yolculuktaki etki gücüne odaklanılan atölyede, önyargılardan stereotipleştirmeye, cinsiyetçi söylem kalıplarından fırsat eşitliğine kadar pek çok konu ele alındı. Farklı şirket grupları ile üç ayrı seansta gerçekleştirilen atölyeye yaklaşık 120 kişi katıldı.

Atölyede toplumsal cinsiyet eşitliği prensiplerinin teoriden pratiğe geçişini kolaylaştıracak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilirken, iletişim profesyonelleri için eşitlik perspektifinin katma değeri de aktarıldı. İletişim profesyonellerinin yaptıkları çalışmalarda bu yaklaşımı gözetmeleri ve bu bağlamda çalışmaların içeriklerini oluşturabilmeleri için 4R metodu katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca, bu yönteme yönelik bilgiyi ve farkındalığı pekiştirmek amacıyla gerçek hayattan örnek olay ve vakalar incelendi.

Bazı kelimelerin gölgede kalma zamanı geldi!

Dilimize yerleşmiş cinsiyetçi kelime ve kalıpları öğrenmek ve bunlardan kaçınmak için Eşit Bi’Hayat Sözlüğü’nü inceleyebilirsiniz.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Eşit Bi’Hayat Sözlüğü