13/37
  • Pages
  • Editions
01 ZORLU DERGİ 65
02 İÇİNDEKİLER
03 KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK
04 AKILLI HAYAT AKADEMİSİ
05 GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ
06 imece 3. DESTEK PROGRAMI
07 AKILLI HAYAT 2030 BULUŞMALARI
08 KIVILCIMLAR - ÇALIŞAN GÖNÜLLÜLÜĞÜ HAFTASI
09 UN GLOBAL COMPACT
10 DIGILOGUE
11 ZORLU TEKSTİL - NECAT ALTIN İLE SÖYLEŞİ
12 ZORLU TEKSTİL - HORIZON 2020
13 ZORLU TEKSTİL - ÇİĞDEM SOLAK İLE SÖYLEŞİ
14 ZORLU TEKSTİL - TAÇ REBORN PERDE
15 ZORLU TEKSTİL - KENDİNİ TEMİZLEYEN STOR
16 ZORLU TEKSTİL - TAÇ BEZ ÇANTA
17 VESTEL - TIM İHRACAT ÖDÜLÜ
18 VESTEL - GURURLA YÜRÜYORUZ
19 VESTEL - TASARIM ÖDÜLÜ
20 VESTEL - ALMANYA'DAN TAM NOT
21 VESTEL - SAVUNMA ÖDÜLÜ
22 VESTEL - ÇEVRE DOSTU YATIRIMLAR
23 VESTEL - KODLA(MA)NİSA
24 VESTEL - VENUS SULTANLAR LİGİ
25 VESTEL - İDİL YAZAR'LA 3 TEPSİ 1 AŞÇI
26 VESTEL - YENİ NESİL ANNE SOHBETLERİ
27 VESTEL - MİNİ TÜRK MUTFAĞI
28 ZORLU ENERJİ - YEŞİL KREDİ
29 ZORLU ENERJİ - ISTRADE 2019
30 ZORLU ENERJİ - DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI
31 ZORLU CENTER - AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ
32 ZORLU CENTER - SİNEMA KEYFİ
33 RAFFLES ISTANBUL'DA YAZ
34 ZORLU PSM - TEMMUZ 2019
35 ZORLU PSM - FİLM GÖSTERİMLERİ
36 ÇEVİK LİDERLİK
37 ZİHİN TUZAKLARI

Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak

“Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm, Zorlu Tekstil için yenileyici ve yapıcı bir anlam ifade ediyor.”

Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik kavramları Zorlu Tekstil için ne ifade ediyor?

Zorlu Tekstil olarak, sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz kalite, standartlar ve uygulamalar sayesinde bugün dünya devlerinin inovatif iş ortağıyız. Gelecek için bugünden başlayarak, çevre dostu üretim teknolojileri geliştirme, enerji verimliliği ve tasarrufu, geri dönüşüm projeleri, tedarik, üretim, dağıtım, kullanım süresi, sevkiyat ve atık yönetimi ile ilgili bütün konularda sektörümüzde öncü bir rol üstleniyoruz.

Yaşanabilir gelecek hedefiyle “Doğa ve İnsan için Yenileyici (Regenerative) Tekstil” anlayışını benimsiyoruz. Tüm üretim süreçlerimizde hayata yenilik katarken; yaşam, refah ve sağlık anlayışının ve iyi olma halinin en önemli parçalarından biri olmayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm, Zorlu Tekstil için yenileyici ve yapıcı bir anlam ifade ediyor.

“Yaşanabilir gelecek hedefiyle, Doğa ve İnsan için Yenileyici Tekstil anlayışını benimsiyoruz.”

Taç Inova’nın konseptini oluştururken nasıl bir süreçten geçtiniz? Koleksiyonda hangi ürünler yer alıyor? Yeni tasarımlar eklenecek mi?

Zorlu Tekstil’in inovatif ürün grubu olan TAÇ Inova çatısı altında, yenilikçiliği üretim süreçlerine dahil ederek sektörde fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz. Grubumuzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği TAÇ Inova, hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan ve son teknolojilerin ışığında tasarlanan inovatif ürün gruplarını genişletmeye devam ediyor. TAÇ Inova koleksiyonuna, bu yıl ilk kez Evteks Fuarı’ında tüketici ile buluşturduğumuz pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile elde edilen TAÇ Reborn Perdeler ve yine pamuk ve tencel ipliklerin geri dönüştürülmesi ile elde edilen TAÇ Reborn Nevresim Takımları’nı ekledik. Bu ürünlerimiz fuarda çok beğenildi ve çok yakında mağazalarımızda olacak. Kaynaklarımızın sınırlı olduğunun bilincinde olarak hayata geçirdiğimiz ve geri dönüştürülebilir ipliklerden ve pet şişelerden elde ettiğimiz bu koleksiyonlar ile farkındalık yaratmak istiyoruz. Özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle de bu farkındalığın en üst seviyede olacağına çok inanıyoruz.

Bunların yanı sıra, sürdürülebilir okaliptus ormanlarındaki ağaçlardan ürettiğimiz TAÇ Tencel, son teknolojilerle geliştirilmiş apresi sayesinde lekelerin üzerinde tutunmasını önleyen ve kendini sadece gün ışığı veya yapay ışıkla temizleyebilen Kendini Temizleyen Stor ve Kumaş Perdeler, organik kumaşlı nevresim takımları, doğal kristal poliol teknolojisiyle üretilen, cildin serin hissetmesini sağlayan ve ısı transferini ayarlayan Serin Tutan Pike, sürdürülebilir bambu ağaçlarından elde edilen, bambu elyafının cilde dost dokusu ile üretilen TAÇ Bamboo, dünyanın en sakin ve dinlendirici yerlerinde bulunan negatif iyonlarla pozitif bir uyku deneyimi sunan TAÇ Ion Therapy Nevresim Koleksiyonu, antimikrobiyal hastane kumaşları ve silinebilir özel kumaştan üretilen mutfak koleksiyonlarımız, bizim teknolojiden beslenen sürdürülebilirlik yaklaşımımızın ürünlerimize bir yansımasıdır. TAÇ olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kaynaklarımızı etkin kullanmaya ve doğa dostu ürünlerimizle kullanıcılarımızın hayatına değer katmaya devam edeceğiz.

“TAÇ olarak doğa dostu ürünlerimizle kullanıcılarımızın hayatına değer katıyoruz.”

Kullandığınız malzemeler hangileri? Bu malzemeleri tercih etmenizin nedeni neydi?

TAÇ Inova koleksiyonunda akıllı teknolojilerle şekillendirilen, insan sağlığıyla dost, sürdürülebilirliği hedefleyen yenilikçi malzemeleri kullanıyoruz. Bu malzemeleri, insanların yaşamını iyileştirirken daha sürdürülebilir bir gelecek için tercih ediyoruz. Geri dönüştürülebilen pamuk ve tencel iplikleri, yine okaliptus ormanlarındaki ağaçlardan üretilen iplikler, boyası dahil tüm malzemeleri organik olan nevresim takımları, antimikrobiyal kumaşlar, pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile elde edilen perdeler, bu konudaki en güncel örneklerimiz arasında yer alıyor.

Hazırladığımız koleksiyonlarımız ile çevresel sürdürülebilirliği destekliyoruz. Tüm bu ürünlerimizi, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizdeki deneyimli mühendis ve tasarımcı ekiplerimiz ile hayata geçiriyoruz. Ekolojik bir üretim anlayışına sahibiz. GOTS (Global Organic Textile Standards) ve OEKO TEX belgeleri ile çevreci duruşumuzu kanıtlıyoruz. Sadece üretimde değil, proseste de sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Kurduğumuz geri kazanım tesisleri sayesinde, 1 kg pamuklu kumaş üretiminde dünya ortalaması 120 lt su iken, Zorluteks olarak 1 kg pamuklu kumaşı 80 lt ortalama su ile üretiyoruz. Ayrıca dijital baskı makinalarımız sayesinde daha az su kullanarak, daha hızlı ve çevreci bir üretim yapabiliyoruz.

“Hazırladığımız koleksiyonlarımız ile çevresel sürdürülebilirliği destekliyoruz.”

Kullanıcının çevre dostu ürünleri tercih etmesi için nasıl tanıtımlar yapılması gerekiyor?

Öncelikle bu konuda sektörel anlamda ön yargıları ortadan kaldıracak, tüketicileri bu ürünleri kullanmaya teşvik edecek bir iletişim dilinin ve söylem birliğinin olması gerektiğine inanıyoruz. Markaların vaatlerinde samimi bir dil benimsemesi önemli. Sektör ne olursa olsun, kullancılar artık çok bilinçli. Sağlığa zaralı olmayan, uzun vadede fayda sağlayacak ürünleri satın alan kişilerin sayısı çok arttı. Tekstil sektörü için kanaat önderi olarak nitelendirilebilecek isimlerin bu ürünleri kullanması ve kullanımını teşvik etmesi de tüketiciler üzerinde olumlu etki yaratacaktır.