Kampüste Dijital Sanat
Bir Zorlu Holding ve Zorlu PSM ortak yapımı olan Digilogue, Akbank Sanat sponsorluğu ve BASE işbirliğiyle hayata geçirdiği “Kampüste Dijital Sanat” projesi ile dijital sanatı ilk kez İstanbul dışındaki kampüslere taşıdı. “Kampüste Dijital Sanat”, 19 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında ODTÜ, Sakarya Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi kampüslerinde öğrencilerle buluştu.
Üniversite öğrencilerini son yıllarda gelişmekte olan yeni medya hakkında fikir sahibi yapmak ve bu alanda eser üretecek genç sanatçılara ilham vermek amacıyla hayata geçirilen “Kampüste Dijital Sanat” projesi, dijital sanat alanında eserler veren uluslararası ve Türk sanatçıların çalışmalarını kampüslere taşıdı.
Refik Anadol, Marshmallow Laser Feast, Candaş Şişman ve Ozan Türkkan gibi isimlerin katıldığı söyleşi, atölye ve performansların da eşlik ettiği “İnsanın Yeni Gündemi” adlı sergi, 19-25 Nisan tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, 8-15 Mayıs tarihlerinde ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Olbia Sanat Galerisi’nde öğrencilerle buluştu.
Digilogue kapsamında, Atay İlgün, Kerem Demirayak ve Nebi Cihan Çankaya gibi başarılı sanatçıların atölyeleri yapılırken, David OReilly, Pınar Yoldaş ve Liam Young’un eserlerinin de her üniversitede gösterimi gerçekleşti.
Spekülatif Mimar Liam Young ile Gelecek Senaryoları
Belgesel ve kurmaca arasında konumlanan işleriyle teknoloji ve mimarlık üzerine önermelerini paylaşan mimar Liam Young, akıllı şehir sistemi ile seyircileri şoförsüz taksi yolculuğuna çıkardığı iz bırakan sunumu “City Everywhere”de alternatif gelecek senaryoları çiziyor. İlk kez Digilogue Summit kapsamında Türkiye’de gerçekleştirdiği performansıyla büyük ilgili gören Liam Young, “City Everywhere” sunumunu 16 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta ve 17 Mayıs'ta Bilgi Üniversitesi’nde Digilogue desteğiyle gerçekleştirdi.