5/28
  • Pages
  • Editions
01 ZORLU DERGİ 69
02 İÇİNDEKİLER
03 ZORLU HOLDİNG - PARLAK Bİ'FİKİR
04 ZORLU TEKSTİL - MASKE ÜRETİMİ
05 ZORLU ENERJİ - BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ
06 ZORLU HOLDİNG - TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ MANİFESTOSU
07 ZORLU PSM - 19 MAYIS ÖZEL KUTLAMASI
08 ZORLU CENTER - UVC TEKNOLOJİSİ
09 ZORLU HOLDİNG - ZÜLAL ÖZTÜRK KAYA İLE SÖYLEŞİ
10 ZORLU TEKSTİL - DÖNGÜSEL EKONOMİ
11 VESTEL - ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER
12 ZORLU ENERJİ - SİNAN AK ONLINE ETKİNLİKLERDE
13 ZORLU HOLDİNG - YetGen
14 VESTEL - GÜN IŞIĞI TEKNOLOJİSİ
15 ZORLU TEKSTİL - AKILLI TEKSTİL
16 ZORLU ENERJİ - YATIRIM ATAĞI
17 ZORLU PSM - #PSMyleKal!
18 ZORLU HOLDİNG - imece dialogues
19 ZORLU TEKSTİL - ZERO BRINE
20 VESTEL - DOODLE
21 ZORLU ENERJİ - IRENEC KONFERANSI
22 DIGILOGUE IG LIVE
23 VESTEL - EVDE KARİYER
24 ZORLU TEKSTİL - TEMİZ ÜRETİM YAZILIMI
25 ZORLU ENERJİ - SÜRDÜRÜLEBİLİR SUKUK
26 ZORLU HOLDİNG - BİZDEN HİKAYELER
27 VESTEL - 24 SAATTE TESLİM
28 ENGLISH SUMMARY

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞUNDA YENİ BİR ADIM

Zorlu Enerji, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı

Türkiye’de enerji sektörünün sürdürülebilirlik alanındaki öncülerinden Zorlu Enerji, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak sürdürülebilirlik çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı ve UN Global Compact’e katılımcı üye oldu.

Zorlu Enerji, Akıllı Hayat 2030 vizyonuyla hayata geçirdiği sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketi kapsamında, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN (United Nations) Global Compact’in katılımcı üyesi oldu. Katılımcı üye şirketler, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının temel sorumluluklarını gözeterek stratejilerini, politikalarını ve prosedürlerini bu ilkelere uyumlu hale getirmek için taahhütte bulunuyorlar.

Bugüne kadarki tüm faaliyetlerini, Zorlu Holding’in 2010 yılında katılımcı üye olduğu UN Global Compact’in 10 ilkesini dikkate alarak sürdüren Zorlu Enerji, attığı bu yeni adımla sürdürülebilirlik çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı. Global Compact üyeliği ile ilgili olarak konuşan Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, grup olarak bugüne kadar Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda karbon salımının azaltılmasını destekleyen birçok öncü yatırıma imza attıklarını ve yeni dünyanın gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan bir yapıya sahip olduklarını söyledi. Zorlu Enerji’nin bu anlayışla artık sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaptığını belirten Ak, 2030 yılında karbon nötr bir şirket olmak için tüm gücüyle çalıştıklarını söyledi.

Zorlu Enerji’nin sürdürülebilirlik adımları

Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği ekonomik, sosyal, çevresel ve kurumsal yönetim uygulamaları ile bu alanlardaki performansını 2009 yılından bu yana GRI (Küresel Raporlama İnisiyatifi) çerçevesinde hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporları ile paylaşıyor. Bugüne kadar iki yılda bir yayımlanan Sürdürülebilirlik Raporu, UN Global Compact üyeliği ile birlikte 2020 yılından itibaren yıllık olarak yayımlanacak.

Sektöründe bir ilk olan Sürdürülebilirlik Raporu’nun yanı sıra CDP Platformu İklim Değişikliği Programı’na katılan ve 2010 yılından itibaren karbon ayak izi, 2017 yılından itibaren de su ayak izi raporlarını paydaşlarıyla şeffaf bir biçimde paylaşan Zorlu Enerji, sektörüne bu alanda da öncülük ediyor.

2016 yılından bu yana BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer alan Zorlu Enerji, bu vizyonuyla Garanti BBVA ile 2018 yılında 10 milyon ABD doları tutarında Türkiye’nin ilk “Yeşil Kredi” anlaşmasını imzaladı. Zorlu Enerji ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında enerji sektöründeki kadın ve erkekler için “Eşit bi’ Hayat” sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs - Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer aldı.

Zorlu Doğal şirketi ile Uluslararası Sosyal Sorumluluk Örgütü tarafından yayınlanan SA8000 Standardı ile sertifikalandırılmış ilk elektrik üretim şirketi olan Zorlu Enerji, ayrıca Eskişehir’deki perakende satış faaliyetleri ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonlu İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 45001:2018) belgesini Türkiye’de ilk alan şirket konumunda.