#EvdeKariyer ile
Üniversite öğrencilerine “evde” kariyer hazırlığı
Sosyal girişim Askıda Ne Var tarafından düzenlenen Regal ile #EvdeKariyer buluşmaları, kariyerlerine hazırlanan üniversite öğrencileri ile Regal, Vestel ve Zorlu Holding yöneticilerini online ortamda bir araya getirdi. Altı seans olarak düzenlenen buluşmalara katılan 190 öğrenci, yöneticilerin farklı alanlardaki bilgi ve birikimleri ile tavsiyelerinden yararlanma olanağı buldu.
2012 yılından bu yana üniversite öğrencilerine çeşitli alanlarda ücretsiz ürün ve hizmet sağlayan sosyal girişim Askıda Ne Var, gençleri mezun olmadan iş hayatına hazırlayabilmek amacıyla Regal ile #EvdeKariyer buluşmaları düzenledi. Online ortamda 6 seans olarak düzenlenen buluşmalarda Regal, Vestel ve Zorlu Holding yöneticileri ile bir araya gelen öğrenciler, iş dünyasına dair merak ettikleri konuların yanı sıra pandemi sürecinin etkileri ve yaşananlar hakkında da bilgi alma şansı buldu.
Yaratıcılıktan girişimciliğe her konu masaya yatırıldı
#EvdeKariyer buluşmaları 5 Mayıs’ta Vestel Stratejik Analiz ve Eğitim Müdürü Cihan Bozkuş ile başladı. Bozkuş’un akademik ve kariyer geçmişinin kazanımı olan mesleki tüyoları kendi ağzından dinleme fırsatı bulan öğrenciler, özellikle pandemi gibi beklenmedik durumlarda izlenen stratejik yaklaşımlar konusunda da bilgi edindiler. Olağanüstü durumlarda hızlı bir değişim gösteren hedef kitleyi doğru anlamak için gerekli olan kişisel ve mesleki donanıma dair verilen ipuçları da ilgiyle izlendi.
12 Mayıs’ta ikinci seansı gerçekleştirilen #EvdeKariyer deneyiminde ise bu kez Vestel Pazarlama İletişim & Perakende Pazarlama Grup Müdürü Feza Turunçoğlu ve MediaCom CSO’su Özlem Ergazi öğrencilerle bir araya geldi. Dünyayı etkisi altına alan pandemi ve karantina sürecinde değişim gösteren hedef kitleye ulaşmak için kullanılan mecraların değerlendirildiği buluşmada, “Bu dönemde hangi mesajlar verilmeli? Stratejilerde neler değişmeli? Tüketiciye nasıl yaklaşılmalı?” gibi konular da ele alındı. Ayrıca Turunçoğlu ve Ergazi, özellikle yeni süreçte iş hayatına atılacak gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundular.
#EvdeKariyer deneyiminin 14 Mayıs günü gerçekleşen üçüncü seansında, Vestel Pazarlama İletişim & Perakende Pazarlama Grup Müdürü Feza Turunçoğlu’na Concept reklam ajansı ECD’si Kerem Özkut ve CSD’si Barış Alemdar eşlik etti. #EvdeKariyer deneyimine katılan öğrenciler, marka ve ajansın birlikte çalışarak yaratıcılığa nasıl katkı sağladıklarını öğrenme fırsatı buldular. Markadan gelen brief’lerin ajans tarafında nasıl bir süreçten geçtiği ve yaratıcı sunumda nelerin kilit nokta olarak önem taşıdığı gibi konuların ele alındığı #EvdeKariyer, geleceğin iş dünyası profesyonellerine ilham kaynağı oldu.
Dördüncü seansta, Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu ile üniversite öğrencileri #EvdeKariyer kapsamında yeni ufuklar açacak bir deneyim yolculuğuna çıktılar. Zorlu Holding’in kurucu ortakları arasında yer aldığı sosyal inovasyon platformu imece ile tanışan öğrenciler, iş dünyasının farklı yönlerini de keşfetme şansı buldular. Toplumsal cinsiyet eşitliğinde şirketlerin de teşvik edici rollerinin olduğuna dikkat çeken Aslı Alemdaroğlu, Zorlu Holding’in sürdürülebilirlik yaklaşımı Akıllı Hayat 2030’un gençler için sunduğu fırsatları da aktararak gelecekten duyduğu heyecanı ve umudu öğrencilerle paylaştı.
“Kariyere Giriş 101” temasıyla gerçekleşen #EvdeKariyer deneyiminin beşinci seansında, Vestel İnsan Kaynakları Müdürü Tuba Uçar Doğru ve Vestel İşe Alım ve İşveren Markası Müdürü Günseli Erdoğan Aracagök öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca atlattıkları zorlu sınavlardaki soruların yanında cevaplarını bulmak için oldukça zorlandıkları, “Mezun olunca nasıl iş bulacağım?”, “Beni nasıl bir iş dünyası bekliyor?”, “Mezun olmadan önce neler yapmalıyım?” gibi soruların cevaplarını paylaşan konuklar, öğrencilere hem önemli ipuçları hem de motivasyon verdiler.
#EvdeKariyer serisinin son seansında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Vestel Kurumsal İletişim Müdürü Gençer Kabaroğlu, kurumsal iletişimin farklı yönleri hakkında bilgi verirken kurumların sosyal sorumluluk ve sponsorluk yatırımlarını nasıl belirlediklerini de anlattı. Türkiye’nin her yanına dağılmış çalışan ağının tek bir marka ya da kurumun imajını nasıl taşıyabildiği konusuna da değinen Kabaroğlu, şirket mutluluğunun çalışanların motivasyon ve performansına etkilerini ve bunların iletişim diline nasıl taşındığını tüm detaylarıyla paylaştı. Özellikle şirketlerin yeni jenerasyon genç çalışan adaylarını nasıl kucaklamaları gerektiğine dikkat çeken Gençer Kabaroğlu, üniversite öğrencilerine iş dünyasının farklı yönlerini keşfetme fırsatı sundu.