Vestel’e Avrupa ve Türkiye’den çifte ödül
Vestel, “Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi” ile iki ödül birden kazandı. Vestel’in Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda geliştirdiği proje Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nin Süreç kategorisinde ödül sahibi olurken, Türkiye’de 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında da Büyük Ölçekli Firma - Süreç kategorisinde ödüle layık görüldü.
Vestel’in “Süreç” kategorisinde ödül kazandığı Avrupa Birliği Çevre Ödülleri (European Business Awards for the Environment), büyüklüğünden veya faaliyet gösterdiği sektörden bağımsız olarak, çevre ile ilgili performansını geliştirmek ve sürdürülebilir ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla projeler geliştiren ve bu hedefe ulaşmakta en çok başarı kazanan şirketlere veriliyor. Organizasyonda ülkemizi ikinci kez temsil eden Vestel, Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi ile kategorisinde Türkiye'den ödül alan ilk firma oldu. 14 Kasım 2018 tarihinde Viyana’da düzenlenen ödül töreninde Vestel’i Elektronik Üretim Müdürü Ömer Gökçe Kuyucu temsil etti.
Vestel’in ikinci ödülü ise TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD ortaklığında hayata geçirilen Teknoloji Ödülleri kapsamında geldi. Vestel, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip çözümlerin ödüllendirildiği bu organizasyon kapsamında da “Büyük Ölçekli Firma - Süreç” kategorisinde ödüle layık görüldü. 20 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Vestel adına ödülü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan Teknoloji Ödülü'nü alırken
Elektronik Üretim Müdürü Ömer Gökçe Kuyucu Avrupa Birliği Çevre Ödülleri töreninde
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu:
“Bu ödül, sürdürülebilirlik vizyonumuzu üretim süreçlerine ne kadar doğru yansıtabildiğimizin bir kanıtı.”
Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi nedir?
Ortalama boya kullanım verimliliğinin yüzde 50 seviyesinde olduğu endüstriyel yaş boya uygulama sistemlerinde, geri kalan yüzde 50 boya filtre edilerek atık olarak toplanıyor. Vestel’in geliştirdiği Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi, işletmede kullanılan atık boya partiküllerinin geri kazanılıp yeniden kullanıma sunulmasını kapsıyor. Bunu sağlayabilmek için sistemdeki tüm kimyasal formülasyon ve makineleri yeniden tasarlayan Vestel, böylece tüm endüstriler dahilinde bir ilke imza attı. Dünyada ilk kez Vestel Elektronik tarafından kullanılan boya geri kazanımı sistemi, üç adet patent alınarak tescillendi. Böylece uluslararası ölçekte bir referans haline gelen Vestel, sistemin farklı sektörlerde kullanımı için de fırsatları değerlendiriyor.