Digilogue,
Sónar Istanbul’a
ayak izlerini bıraktı!
Zorlu Holding ile Zorlu PSM iş birliğinin bir ürünü olan Digilogue, dördüncü yılında bir kez daha Sónar Istanbul’un destekçileri arasında yer alırken, Lalin Akalan’ın küratörlüğüyle hazırlanan Sónar+D programı ile de kentin kültür-sanat hayatına katkısını sürdürdü. Bir günlük yoğun programına 80’in üzerinde sanatçı ile 65’i aşkın etkinlik sığdıran Sonar+D İstanbul, yenilikçi işler keşfetmek, farklı perspektifler keşfetmek ve yeni beceriler edinmek isteyen sanat ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi.
Digilogue, Zorlu Holding’in DNA’sında yer alan inovasyon, teknoloji ve tasarım kavramları ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin dijital sanata olan yenilikçi yaklaşımını bir araya getiren bir platform. Günümüz teknolojisini odağına alan platform, düzenlediği paneller ve zirvelerin yanı sıra çatısı altında ortaya çıkan eserlere ve projelere de destek oluyor.
Sónar Festivali kapsamında Digilogue desteği ile gerçekleşen Sonar+D Istanbul, yaratıcı sektörlerde yer alan ve bu alana ilgi duyan herkesi, etkin rol alabildikleri, öğrenebildikleri ve aynı zamanda paylaşımda bulunabildikleri eşsiz ve ilham dolu bir programda buluşturuyor.
80’in üzerinde sanatçı, 65’i aşkın etkinlik!
Demo istasyonlarından workshop’lara, sanal gerçeklik deneyimlerinden sanatçı konuşmalarına ve görsel-işitsel gösterimlere uzanan renkli Sónar+D programı, 7 Mart Cumartesi günü 10.00-19.00 saatleri arasında Zorlu PSM’deki Digilogue Space, Sky Lounge ve Meydan Fuaye alanlarında sanat ve teknoloji tutkunlarını ağırladı. Festivalin görsel-işitsel şovlarını ve geleceğin teknolojisini yaratıcılıkla buluşturan bir dizi etkinliği sahiplenen Sónar+D programında, 80’in üzerinde sanatçı ile 65’i aşkın etkinlik yer aldı.
Sónar+D İstanbul, bir bakıma, Digilogue’un yıl boyunca yaratıcı endüstrilerle ortaklaşa sürdüğü deneysel iş birliklerin de yansıması. Teknoloji ile sanatın birleştiğinde geleceği nasıl şekillendirdiğini ortaya koyan bu benzersiz etkinlik, katılımcılara aynı zamanda yeni dünyanın sanatçı ve bilim insanlarının hayal dünyasının sınırsızlığını görsel ve işitsel olarak deneyimleme fırsatı da verdi.
Dünün ışığından, yarının hayal dünyasına…
Bu yıl ön plana çıkan çalışmaların temelini artırılmış gerçeklik oluşturdu. Dev bir gerçeklik alanına dönüştürülen Sky Lounge, festival içerisinde adeta başka bir dünya yarattı.
Yeni medya sanatının yerel temsilcilerini destekleyip onlara kapılarını açan Sónar+D, “Göbeklitepe VR Experience” ve “Osman Hamdi Bey’in Dünyasına Yolculuk” gibi çalışmalarla dünün ışığını bugüne dijital olarak yansıttı. Aynı zamanda festival kapsamındaki bazı sahnelerde DJ’lerin performanslarına eşlik eden benzersiz görsel çalışmalar, elektronik müzik ile görsel dünya arasındaki disiplinler arası etkileşimin sınırsızlığını gösterdi.