Tebrikler Kıvılcımlar’a!
Zorlu Holding Gönüllülük Hareketi Kıvılcımlar, Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) düzenlediği 13. Gönülden Ödüller’de iki ayrı proje ile öne çıktı. Zorlu Grubu “Kariyer Sohbetleri Projesi” ile, Vestel Beyaz Eşya da “Vestel ile Engelleri Aşıyoruz / Yürüteç Projesi” ile yılın en başarılı gönüllülük projeleri arasında yer aldı.
ÖSGD tarafından Türkiye’de çalışan gönüllülüğü projelerini teşvik etmek ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla verilen Gönülden Ödüller’de Zorlu Grubu “Kariyer Sohbetleri Projesi” ile “En Başarılı e-Gönüllülük Projesi” kategorisinde; Vestel Beyaz Eşya ise “Yürüteç Projesi” ile “En Yaratıcı Gönüllülük” kategorisinde ödüle layık görüldü.
1400’den fazla Kıvılcım’dan 7000 saati aşkın gönüllülük çalışması
İkinci yılını geride bırakan Kıvılcımlar Hareketi, Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonuyla uyumlu bir şekilde, çalışanların yetkinlik ve potansiyellerini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan örnek bir kurumsal gönüllülük girişimi. Zorlu Holding’in parlak bir gelecek, sürdürülebilir bir yaşam ve toplumsal fayda için başlattığı Kıvılcımlar Hareketi, bugüne kadar 1400 gönüllü ile 7300 saat gönüllülük çalışmasına ulaştı.
* Fotoğraf pandemi öncesinde çekilmiştir.
Kariyer Sohbetleri
Kıvılcımlar Hareketi tarafından, içinden geçtiğimiz bu dönemde Mehmet Zorlu Vakfı üniversite 4. sınıf öğrencisi bursiyerlerine destek olmak amacıyla tasarlanan Kariyer Sohbetleri projesi, bursiyerlerin kariyer yolculuklarına başlamadan önce Zorlu profesyonelleri ile online bir platformda bir araya gelerek, onların deneyimlerinden yararlanmalarını hedefliyor. Proje kapsamında, öncelikle bursiyerlerin okudukları bölüm ve iş hayatında bilgi edinmek istedikleri alanlar hakkında bilgi almak üzere bir anket yapıldı. Ardından, bu doğrultuda 34 bursiyer ile 51 Zorlu profesyoneli gönüllünün eşleşmesi sağlandı. Haziran ayı boyunca bursiyerler ile toplamda 60 görüşme gerçekleştirildi ve 63 saat gönüllülük çalışması yapıldı. Etkinlik sonrasında yapılan değerlendirme anketinde, bursiyerler kariyer planlamaları açısından görüşmelerden büyük yarar sağladıklarını, Zorlu profesyonelleri de programın genç kuşağın beklentilerini dinleyerek empati kurma açısından çok yararlı olduğunu belirttiler. Önümüzdeki dönemde program kapsamı geliştirilerek her sene üniversite bursiyerleri için devam edecek.
Vestel'in "Yürüteç" projesi ile engeller aşılıyor
Vestel Beyaz Eşya tarafından gerçekleştirilen Yürüteç projesi, geri dönüşüme giden parçalardan üretilen yürüteçlerle engelli hayvanları hayata bağlıyor. Vestel mühendisleri tarafından özel tasarlanan yürüteçler, felçli hayvanlara hareket özgürlüğü kazandırırken, aynı zamanda tedavi sürecindeki hayvanların egzersiz yapabilecekleri birer araç olarak da kullanılabiliyor.