15/25
  • Pages
  • Editions
01 ZORLU DERGİ 70
02 İÇİNDEKİLER
03 ZORLU HOLDİNG - AKILLI HAYAT 2030
04 ZORLU TEKSTİL - ZEKİ ZORLU
05 VESTEL - EN İYİ İŞYERİ
06 ZORLU ENERJİ - SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
07 ZORLU HOLDİNG - imece impact
08 ZORLU TEKSTİL - KORTEKS YENİ YATIRIM
09 VESTEL - VFIT AKILLI ÜRÜN AİLESİ
10 ZORLU HOLDİNG - CEM KÖKSAL VE KEREM OKUMUŞ İLE SÖYLEŞİ
11 ZORLU TEKSTİL - AKILLI TEKSTİL YATIRIMLARI
12 ZORLU ENERJİ - ZES BOSCH CAR SERVICE İŞ BİRLİĞİ
13 VESTEL - MASKE DÖNÜŞÜM ÜNİTESİ
14 ZORLU TEKSTİL - MASKE İHRACATI
15 DIGILOGUE - FUTURE TELLERS
16 ZORLU CENTER - EATALY UYGULAMASI
17 VESTEL - ALMANYA'DAN TAM NOT
18 OEDAŞ - YATIRIMLARA DEVAM
19 ZORLU CENTER - YENİ MARKALAR
20 ZORLU PSM - YENİ SEZON
21 ZORLU TEKSTİL - TAÇ ANTİBAKTERİYEL NEVRESİM TAKIMI
22 VESTEL - VOLEYBOLA TAM DESTEK
23 ZORLU ENERJİ - JEOTERMAL ENERJİ DERSİ
24 ZORLU CENTER - MOBİL ÖDEME SİSTEMİ
25 ENGLISH SUMMARY

Yaratıcı endüstri profesyonelleri

Digilogue, Zorlu PSM ve İKSV’nin

ev sahipliğinde buluştu

Zorlu Holding ve Zorlu PSM’nin teknoloji ve yaratıcılık platformu Digilogue tarafından 2017 yılından bu yana düzenlenen Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları zirve ve panel serisi, içinden geçtiğimiz süreçte “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” başlığıyla çevrimiçi bir etkinlik olarak yoluna devam ediyor. Sanal ortamlara entegre olmanın ve hızla değişen hayatlarımızın yaratıcı endüstrilere etkisine odaklanan diyalog serisi 20 Ağustos-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Buluşmalarda, yurtiçinden ve yurtdışından kültür sanat kurumları ile profesyonellerinin perspektifinden yaratıcı endüstrilerin içinden geçtiği süreç, zorluklar, çözüm yolları, yaşanan deneyimler ve yaratım süreçleriyle ilgili farklı bakış açıları ele alındı.

Yaratıcı endüstrinin ve bağlı olduğu inovatif komünitenin yaşanılan dönüşüme cevap verecek beraberlikler yaratacağı inancıyla yaşadığımız geçiş sürecini gelişime çevirmeyi ve yaratıcı kurumlar arasında sürdürülebilir bir diyalog ortamı oluşturmayı amaçlayan Future Tellers, sektör profesyonelleri ve kurumlar arasında şeffaf bir paylaşım ortamı yaratarak aktörler arasındaki destek ağlarını da güçlendirdi.

Türkiye Kültür Sanat Kurumları Arasında Dayanışma

Bu yıl Digilogue, Zorlu PSM ve İKSV iş birliği ile düzenlenen Future Tellers’in ilk buluşması 20 Ağustos’ta “Türkiye Kültür Sanat Kurumları Arasında Dayanışma” başlığıyla gerçekleştirildi. Gülay Afşar’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas, İstanbul Modern Genel Müdürü Levent Çalıkoğlu, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner ve Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli konuk oldu. Türkiye’nin önde gelen kültür sanat organizasyonlarının temsilcileri, Mart ayından beri süregelen olağanüstü durumda yaşadıkları zorluklar, ürettikleri çözümler, kazandıkları tecrübeler ve geliştirilmesi gereken alanlara dair iç görülerini paylaştı.

Panel Raporu
Paneli İzleyin

Yaratıcılık ve Teknoloji Odaklı Ekosistemler

3 Eylül’deki “Yaratıcılık ve Teknoloji Odaklı Ekosistemler” başlıklı panelde, pandemi sonrasında fiziki mekânların bir anda kış uykusuna dalması ve yerine dijital mecraların öne çıkmasıyla derin bir yapılanma sürecine giren kültür sanat endüstrisinin yaşadığı süreç, “Dijital araçlara aşina olan ekosistemler pandemiden daha mı az etkilendi? Stratejilerini değiştirip farklı şekilde nasıl adapte oluyorlar?” gibi sorularla ele alındı. Moderatörlüğünü Digilogue Artistik Direktörü Lalin Akalan’ın yaptığı panel, Gray Area’nın yöneticisi Barry Threw, Sonar+D’nin küratörü Jose Luis de Vicente, Stochastic Labs’in kurucusu Vero Bollow ve Todaysart Festival’ın kurucu ve yöneticisi Olof Van Winden katılımıyla gerçekleştirildi.

Panel Raporu
Paneli İzleyin

Uluslararası Kültür Sanat Sahnesi

10 Eylül’deki “Uluslararası Kültür Sanat Sahnesi” oturumda ise pandeminin, farklı coğrafyalar, farklı kültür ve yaklaşımlar arasında bir köprü görevi gören kültür sanat endüstrisi üzerindeki etkileri uluslararası bir perspektiften ele alındı. Oturuma farklı ülkelerden katılan kuruluşlar, yaşanan sosyal fenomenin kısa vadeli ve uzun vadeli etkilerini öngörmek ve yönetmek için nasıl farklı engellerle mücadele ettiklerini anlattılar. Moderatörlüğünü Artsy’nin Küresel Stratejik Ortaklıklar Yöneticisi Anlam de Coster’ın üstlendiği panelde, Southbank Centre Çağdaş Müzik Yönetmeni Bengi Ünsal, Lincoln Center Yöneticisi Jordana Leigh, Barbican Interim Artistik Direktörü Leonora Thompson, Elbphilharmonie Yöneticisi Nils Hansen, Harpa Yöneticisi Svanhildur Konraosdottir ve Cleveland Museum of Art Yöneticisi Thomas Welsh konuşmacı olarak yer aldı.

Panel Raporu
Paneli İzleyin

Geleceğin Dünyasında Müzik Festivalleri

Future Tellers / Gelecek Anlatıcıları webinar serisinin “Geleceğin Dünyasında Müzik Festivalleri” konulu dördüncü oturumu 24 Eylül’de Zorlu PSM’den Aziz Fırat Acar’ın moderatörlüğünde yapıldı. Panelin katılımcıları ise Sonar Barcelona Kurucu Ortağı Enric Palau, Le Guess Who? Prodüktörü Gijs Cals, Decked-Out Festival Temsilcisi Martje Kremers, Loveland Events İşe Alım Müdürü Robert Deutsch ve Extrema Festival Kurucusu Uğur Akkuş oldu. Avrupa’nın dört bir yanından katılım sağlayan konuklar, panelde Covid-19 salgını ve yarattığı yeni dünyanın festivaller ve canlı müzik performansları üzerindeki etkilerini, uluslararası sanat sahnesinin yeni normal festivallerine bakış açısını ve gelecek planlarını ele aldılar. Pandemi, canlı müzik endüstrisinde birçok kurumu kapılarını kapatmaya ve etkinliklerini dondurmaya  zorlamış olsa da, bu olağanüstü durum bir yandan da işin doğasını yeniden düşünmek için bir alan yarattı. 2020’yi sıfırıncı gün olarak kabul ederek, 2020 ve sonrasında canlı müzik endüstrisini bekleyen mücadeleleri ve festival deneyimini sorgulayan webinarda, bu bakış açısıyla sektörün karşı karşıya bulunduğu tehdit ve fırsatlar değerlendirildi.

Paneli İzleyin

Dijital ve Hibrit Etkinlikler

Future Tellers / Gelecek Anlatıcıları’nın 15 Ekim’deki beşinci panelinde, pandeminin konferans, toplantı ve etkinlik sektörü üzerindeki etkileri ele alındı. Zorlu PSM’den Merve Karaçöl’ün moderatörlüğünde ve Illusionist Digital Arts Studio’dan Ahmet Gürbüz, Jules Verne’den Altan Şengül, Kapital Medya’dan Birce Güler, İHKİB, İstanbul Fashion Week’ten Cemal Bayazıt, HeyMo’dan Egemen Özcan ve I-Mice adına Hüseyin Kurt’un katılımıyla gerçekleşen panelde, MICE ekosistemi çerçevesinde gerçekleştirilen çevrimiçi etkinlikler, bu deneyimlerden öğrenilenler ve türün başarılı örnekleri mercek altına alınırken etkinlik sektörünün geleceği hakkında tartışıldı.

Paneli İzleyin