
Akıllı Hayat Akademisi’nde 6. dönem eğitimleri tamamlandı
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle hayata geçirdiği Akıllı Hayat Akademisi “Sürdürülebilirlik 101” eğitiminin 6. dönemi tamamlandı. Zorlu Grubu çalışanlarının sürdürülebilirlik odağındaki bilgi birikimini ve farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programında, iklim krizi ve adaletinden kurumsal gönüllülüğe, ekolojik ekonomiden girişimcilik ve inovasyona uzanan bir çerçevede, sürdürülebilirliğin temel kavramları ile dünyadaki en güncel gelişmeler ve yaklaşımlar detaylı bir şekilde ele alınıyor.






Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, “sorumlu yatırım holdingi” yaklaşımıyla daha iyi bir gelecek ve daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşmak için uzun vadeli hedefleri doğrultusunda yoluna devam eden Zorlu Holding, çalışanlarının bilgi birikimini ve farkındalığını artırmak üzere eğitim programları ve projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor.
Akıllı Hayat Akademisi programı kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle 6 yıldır düzenlenen sürdürülebilirlik eğitimleri, Zorlu Grubu çalışanlarının bu alandaki yetkinliklerini artırarak hem bireysel hem de kurumsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Bugüne kadar 1.500’e yakın Zorlu Grubu çalışanının katıldığı eğitim programında sürdürülebilirliğin temel prensipleri, çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla ele alınıyor.
Eğitimin konu başlıkları
Katılımcıların sürdürülebilirlik konusunda derinlemesine bilgi edinme fırsatı yakaladığı, 5 hafta süren eğitim programı; Sürdürülebilirliğin Temelleri, İklim Krizi ve Adaleti, Ekolojik Ekonomi, Girişimcilik ve İnovasyon, Kapitalizmi Yeniden Düşünmek - Entegre Yaklaşım ve ÇSY Yönetimi, Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Döngüsel İş Modelleri, Kurumsal Gönüllülük, Kutuplaşmış Dünyada Kapsayıcılık ve Çeşitlilik, Sistem Düşüncesi ve Adapte Olan Stratejiler, Belirsizlik Çağında Organizasyonlar ve Sürdürülebilirlik, Sürdürülebilirlik Liderliği ve Büyüme Paradigmasının Eleştirel Değerlendirilmesi başlıklarından oluşuyor.