Vestel Mobilite, ultra hızlı şarj teknolojileriyle EV Charge Show’da
Vestel’in küresel mobilite pazarında stratejik oyuncu olma hedefiyle kurduğu yeni şirketi Vestel Mobilite, geliştirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarını İstanbul’da düzenlenen uluslararası e-mobilite fuarı EV Charge Show’da sektörle paylaştı.
Son dönemde mobilite pazarına yönelik faaliyetlerinde vites artıran Vestel, e-mobilite sektörünün önde gelen uluslararası etkinliklerinden EV Charge Show’a katıldı. Vestel Mobilite, 13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda, elektrikli araç şarj istasyonları alanında geliştirdiği ürün ve teknolojileri sektör oyuncularıyla paylaştı.
Gelecek dönemde üssel büyüme bekledikleri mobilite pazarına uzun yıllardır yatırım yaptıklarını vurgulayan şirket, Vestel olarak tüketici elektroniği alanında edindikleri derin bilgi birikimini yazılım, donanım ve tasarım alanlarındaki güçlü yetkinlikleriyle mobilite sektörüne taşıdıklarını söyledi. Henüz dünya devi şirketlerin dahi ajandasına yeni giren geniş kapasiteli mobilite ürün ve çözümleriyle böylesine önemli fuarlarda yer almanın kendileri için kritik öneme sahip olduğu mesajını verdi. Yanı sıra şirket, önümüzdeki dönemde de mobilite çözümleriyle, geleceğin ihtiyaçlarına yanıt vererek akıllı ve çevre dostu bir dünyaya katkı sağlamayı, küresel mobilite pazarında stratejik bir oyuncu olmayı amaçladıklarını ifade etti.
Avrupa elektrikli araçlarını Vestel ile şarj ediyor
Vestel Mobilite, Vestel’in ürettiği elektrikli şarj istasyonlarıyla bugüne kadar Türkiye’de ve Avrupa’da 30’a yakın ülkede, 250 binden fazla şarj soketi yerleşimi yapıldığını kaydetti. Vestel, ev tipi ve küçük işletmelere yönelik AC serisinin üretimine 2017 yılında başladı. Günümüzde 60 kW, 120 kW ve 180 kW’lık hızlı tip şarj istasyonlarının yanı sıra çok hızlı şarj uygulamaları için 240 kW, 400 kW ve 720 kW çıkış sunan DC serisine de sahip. Şirket, DC ürünleri sayesinde halka açık sayaçlı otoparklarda ve elektrikli filo depolarında 10 ila 45 dakika arasında şarj süreleriyle bekleme sürelerini önemli ölçüde azalttığını aktarıyor. 2024 yılında 720 kW güç çıkışlı çok hızlı şarj istasyonunu piyasaya süren Vestel, 2025 yılı hedefi olarak 1 MW güç çıkışlı EVC’leri pazara sunmayı planlıyor. Yeni EVC’lerin sadece binek modellere değil, toplu taşımada kullanılan elektrikli filo araçlarına da hizmet vereceği belirtiliyor.



Yerli üretimin gücüyle Avrupa’nın 30 ülkesinde
Vestel, farklı güç seçeneklerine sahip geniş ürün yelpazesiyle birçok alandaki ihtiyaçlara yanıt verirken, geleceğin teknolojileri için de güçlü bir altyapı sunuyor. Tüm ürünlerini Türkiye’de üreten şirket, geniş satış ve servis ağı sayesinde Türkiye’nin 81 iline satış öncesi ve sonrası hizmet sağlıyor. Bu sayede AC/DC ürün ihtiyacına sahip müşterilerinin enerji ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabiliyor. Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin regülasyonlarına uygun olarak üretilen AC/DC tipi EVC’lerle geniş bir hizmet alanına sahip olan Vestel, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da birçok bölgeye ürünlerini ulaştırarak güçlü bir ayak izine sahip olduğunu gösteriyor.
Vestel teknolojisiyle temiz enerji depolanıyor
Vestel Mobilite, enerji geçiş sürecinde büyük önem taşıyan batarya teknolojilerinde de yenilikçi çözümler sunarak, güvenli ve kesintisiz enerjiye erişimi kolaylaştırıyor. Telekom, konut, ticari ve endüstriyel alanların yanı sıra güneş ve rüzgar enerji santralleri için geliştirdiği enerji depolama sistemleriyle Vestel, çevre dostu ve maliyet etkin bir alternatif sağlıyor. Şebekeye bağımlılığı azaltan bu sistemler, kullanıcılarının elektrik kesintileri sırasında kesintisiz enerji sağlamasına olanak tanırken, enerji maliyetlerinde de yüzde 20-30 oranında tasarruf etmelerine yardımcı oluyor.
Şirket, özellikle Avrupa ülkelerinde güneş panelleri aracılığıyla gündüz enerji depolayan pek çok ailenin, batarya çözümleri sayesinde biriktirilen enerjiyi akşam saatlerinde kullandığına dikkat çekiyor. Bu çevreci çözümün enerji maliyetlerinde önemli tasarruf sağladığı belirtiliyor. Vestel, bu bakış açısıyla konut, ticari ve endüstriyel alanların yanı sıra yenilenebilir güneş ve rüzgar enerji santralleri için enerji depolama sistemleri üretiyor. Şirket, hem konut hem de toplu kullanım için bu alanda 75 kWh ve 300 kWh’lık ürünleri piyasaya sunarken, 2024 yılı itibarıyla güneş ve rüzgar enerji santralleri için 5 MWh’lik depolama ünitelerini pazara sürmeyi planlıyor.
