12/24
  • Pages
  • Editions
01 ZORLU DERGİ 78
02 İÇİNDEKİLER
03 ZORLU HOLDİNG / ZORLU PSM - Digilogue Summit
04 VESTEL - IFA Fuarı
05 ZORLU ENERJİ - Ar-Ge Projeleri
06 ZORLU TEKSTİL - Sürdürülebilir Şehirler
07 ZORLU HOLDİNG - Sürdürülebilir Bir Gelecek Eğitimi
08 ZORLU PSM - Filiz Ova ile Söyleşi
09 VESTEL - Sürdürülebilir İş Ödülleri
10 MZV - 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı
11 ZORLU ENERJİ - Funda Küçükosmanoğlu ile Söyleşi
12 META NİKEL - Lityum İyon Batarya
13 ZORLU CENTER - Eco Love Fest
14 ZORLU HOLDİNG - RepMan Gündem 2022
15 ZORLU TEKSTİL - Mezuniyet Heyecanı
16 ZORLU ENERJİ - Güvenli Doğal Gaz Kullanımı
17 ZORLU HOLDİNG - Sorunlara Çözümler Buluşması
18 VESTEL - Selahattin Köksal ile Söyleşi
19 ZORLU TEKSTİL - Perde Kategori Eğitimleri
20 ZORLU HOLDİNG - Raffles Istanbul'a Ödül
21 ZORLU ENERJİ - Kalibrasyon Merkezi
22 ZORLU CENTER - EATALY
23 RAFFLES ISTANBUL - Yılbaşı Özel Programı
24 ENGLISH SUMMARY

Meta Nikel

ilk kez yerli ham maddelerden lityum iyon batarya üretecek

Hammaddede dışa bağımlılığı azaltma hedefleri doğrultusunda çalışan Meta Nikel Kobalt, Türkiye’de bir ilke imza atarak lityum iyon batarya üretimi gerçekleştirdi. Zorlu Holding kuruluşlarından Metal Nikel Kobalt’ın Ar-Ge merkezinde geliştirilen kese tipi bataryaların, Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG projesinde kullanılması planlanıyor.

Dünya genelinde kaynak ve enerji arz güvenliği konularının öne çıkması nedeniyle önemi günden güne artan lityum iyon bataryaları artık Türkiye’de üretilebilecek. Zorlu Holding kuruluşlarından Meta Nikel Kobalt’ın Gördes İşletmesi’ndeki Ar-Ge Merkezi'nde yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde geliştirilen bataryanın, sektörde önemli bir açığı kapatması bekleniyor.

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile TÜBİTAK-RUTE altyapıları kullanılarak üretilen bataryaların, Zorlu Holding’in beş büyük ana yatırımcısı arasında bulunduğu, yerli otomobilimiz TOGG projesinde kullanılması planlanıyor.

Batarya endüstrisinin hammadde ihtiyacını karşılayacak

Kese tipi olarak sınıflandırılan bataryaların üretimine yönelik proje, ülkemizdeki sınırlı kaynakların sürdürülebilir ve daha yüksek katma değerli olarak değerlendirilmesi misyonuyla 2019’da başlatıldı. Batarya endüstrisinin hammadde ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak nitelendirilen proje, bu alanda yerli kaynakların kullanıldığı ilk çalışma olma özelliği taşıyor.

Zorlu Holding Maden Sektör Başkanı Dr. Orhan Yılmaz: “Meta Nikel Kobalt önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel sektörde önemli bir yere sahip olacak.”

Zorlu güvenlik testlerine tabi tutularak bu testleri hatasız geçen kese tipi bataryalar, yurt dışında üretilen örneklerinden daha üstün bir performans sergiliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zorlu Holding Maden Sektör Başkanı Dr. Orhan Yılmaz, üretilen bataryanın ticari muadilleri ile rekabet edebilecek bir performansa sahip olduğunu söyleyerek, “Meta Nikel Kobalt önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel batarya kimyasalları tedarik zincirinde çok önemli bir yere sahip olacaktır,” diye konuştu.